Ich will noch een bisschen tanzen

Ook een werkende moeder van 37 laat zich nog wel eens door een fijne vriendin tot een onbesuisde actie overhalen. Zaterdag was er een heuse houseparty in de Philharmonie met de – in ieder geval voor mij – weinig zeggende titel ‘Taste It’ en ik ging er naartoe. Gelukkig kocht ik voor de zomer een hippe jumpsuit met snakeprint dat uiteraard nog ongebruikt in de kast lag. Dat bespaarde me een halve week dubben over ‘what to wear’. Zonder veel verwachtingen toog ik richting stad. Van mijn vijftiende tot mijn dertigste danste ik gemiddeld twee keer per week de billen uit mijn broek. Maar twee kinderen, Coldplay en the Kings of Leon later kon ik me er eigenlijk niet zo veel meer bij voorstellen.

Fashionably late
Om klokslag 23.00 meldden we ons bij de poort. Een uur na aanvang leek dat ons fashionably late, maar niets bleek minder waar. Er waren reeds acht mensen binnen, ik heb ze geteld. Een drankje dus maar aan de bar. Tijd voor een paar horror kinderverhalen die moeders altijd in de tas hebben voor een leeg moment. Terwijl een derde kinderloze vriendin uit pure narigheid haar verlies van de prijs voor het kaartje snel verwerkte en vroegtijdig het pand verliet, hielden fijne vriendin en ik elkaar lekker bezig. ‘At the top of our voices’ vanwege de knallende house wijdde zij uit over de trage voortgang van haar eenjarige en ik over de fysiek loodzware week die ik achter me had vanwege een buitenlandreis van mijn ega.

Hooggehakt publiek
We waren zo lekker aan het klagen dat we helemaal niet door hadden dat het voormalige concertgebouw van Haarlem inmiddels behoorlijk was volgelopen. Het toegestroomde publiek bestond dit keer niet uit grijs gearmd met grijs maar uit hooggehakte, langbenige prachtige meiden en hun puisterige leeftijdsgenootjes van het andere geslacht. Tot er een bekende voor onze neus stond met de mededeling: Voelen jullie je hier ook zo oud?, trok ik me de overvloed aan jong & fris nog niet persoonlijk aan. Maar op het moment dat fijne vriendin siste ‘snel, deze kant, een moeder van school’, kreeg ik ineens het gevoel dat ik moest kiezen. Was ik nog jong & hip zoals mijn jumpsuit deed vermoeden, of was ook ik die moeder van school die straks in het volle licht van de toiletten keihard zou worden uitgelachen.

roog-nsmbl

Pure drugs
Ik goot mijn borrel cola, het bekende recept, achterover en zei: Kom we gaan dansen. En wat er toen gebeurde grenst aan een wonder. De horror kinderverhalen, mijn jumpsuit met snakeprint, de moeder van school, de hordes prachtige meiden om me heen, ze verdwenen naar de achtergrond en werden letterlijk overstemd door de muzikaliteit van de dienstdoende DJ, DJ Roog. Wat een koning, wat een held, ok met het uiterlijk van een piggelmee, maar who cares. Deze man maakt pure drugs van muziek en ik verloor mezelf compleet. Het was een geweldige ervaring die al die avonden in mijn leven die ik dansend doorbracht ineens ontzettend veel zin gaf. Deze muziek, housemuziek ik kan er niks aan doen, dansen, gaan, het was en is nog steeds puur genot…voor mij. Het voelt…alsof IK er weer ben. Nog nooit ben ik in mijn leven fan geweest van iemand. Maar nu ben ik het wel. Nein man, ich will noch niet geh’n…

Reacties

 1. advance zegt:

  Men at risk for a heart attack need to speak with the doctor before using .

 2. You don’t have prescription for but need to get one?

 3. generic zegt:

  What is for women – and does it even exist?

 4. du zegt:

  Thanks For Information Online **** Good Day!

 5. cialis zegt:

  Some kind of sexual stimulation should be applied for an erection to take place with .

 6. before zegt:

  It sounds like you would meet that definition and may be useful for you.

Laat wat van je horen

*

Spam protection by WP Captcha-Free