Mijn leefritme. 3r’en: rotzooi, radeloosheid en racen

images-1

Nu ik zo lekker bezig ben met mijn filmproject rondom de leefritmes van tweeverdieners, ontkom ik er niet aan mijn eigen leefritme nog weer eens onder de loep te nemen. Natuurlijk weet ik al langer dat ik in veel uitblink behalve in zingen (en dat vind ik echt heel erg erg) en plannen. Maar als je eens bij anderen mag binnenkijken omdat je zegt dat je dat voor je werk doet, kom je achter veel confronterende zaken. Zoals deze: ik was mijn kinderen niet. Nou ja, niet zoveel als anderen. Bij lange na niet zoveel als anderen. Gelukkig heeft Bas vandaag een ingelaste papa-dag vanwege oma’s en oppasmoeder die zo nodig op vakantie moeten. Dus kon ik hem gelukkig opdragen tenminste één van beide kinderen de haren te wassen.

Zo mogelijk nog erger dan vieze kinderen is mijn terugkerende radeloosheid ten aanzien van het uitbesteden van mijn lieve smeerpoetsen. Het blijkt dat anderen dat heel goed geregeld hebben en zelden worden geconfronteerd met onaangename verrassingen als plotsklaps dichtgetimmerde scholen, reislustige hulpen in de opvoeding of avondoppassen die aan alles toekomen behalve aan oppassen!!! Gelukkig bleek een van de gefilmde ouderparen ook een studiedag van school gemist te hebben. Deze herkenning en erkenning van het feit dat het gewoon heel erg ingewikkeld is om die scholen op de voet te volgen deed mij meer dan goed. Feit is dat woorden als stabiliteit en controle bij mij nooit zouden opkomen als het gaat om de combinatie werk en gezin. De radeloosheid neemt toe nu is gebleken dat dit bij anderen wel het geval is.

Het leven is een racepartij en dat zag ik eigenlijk ook wel bij de gezinnen voor onze camera. Maar het lijkt wel of anderen dat soort dingen altijd veel beter kunnen accepteren. Ik vind het verschrikkelijk om me aan tijden te moeten houden. Na de eindeloze ontworsteling aan mijn eigen jeugd met vaste tijden voor van alles, is dat moeten ineens weer helemaal terug. Curfew voor een avondje uit want de oppas moet de volgende ochtend vroeg een krantenwijk lopen, op tijd op school zijn anders wordt de juf boos (op mij, ja!), op tijd op de crèche anders krijg je een boete, op tijd weg anders krijg je een bekeuring voor te hard rijden. Grmpf!

Voor mij is de combinatie werk en gezin vooral confronterend omdat ik door mijn werk mezelf steeds een pijnlijk heldere spiegel voorhoud. Gelukkig ben ik een kei in relativeren.

Reacties

 1. no zegt:

  Add To Cart Soft often the first treatment tried for erectile dysfunction in men and .

 2. ten zegt:

  Incidentally I have been ordering and Cialis not for the first month.

 3. 20 zegt:

  Vitamin a up way lilly for this shampoo.

 4. net zegt:

  Your book there is for a generic cover, left, to return, they rely on more expensive.

 5. generic zegt:

  Does work for someone who doesn’t have ED?

Laat wat van je horen

*

Spam protection by WP Captcha-Free